Hur går en incheckning till?
När du kommer, på den bokade incheckningstid vi kommit överens om, checkar du in vid vår infartsgrind, där du även parkerar din bil. Skicka sedan ett sms, så kommer vi. Vi skriver ett avtal, du lämnar mat om du vill att din katt ska äta sin egen mat (ej torrfoderpåsar över 2 kg, mjukmat ska vara portionsförpackad) och ger oss anvisningar om hur din katt vill ha det, så att vi kan ta hand om den på bästa sätt. Du säger adjö till din pälskling och sen är det bara att åka iväg på din resa etc.
Hur går en utcheckning till?
När du kommer, på den bokade utcheckningstid vi kommit överens om, checkar du ut vid vår infartsgrind, där du även parkerar din bil. Skicka sedan ett sms, så kommer vi med din katt och dess tillhörigheter. Du får också information om hur tiden hos oss varit samt eventuella iakttagelser av din katts hälsotillstånd. Har din katt fått medicin under vistelsen hos oss, så får du också med en signerad medicinlista.
Måste min katt vara vaccinerad?
Alla katter ska självklart vara korrekt vaccinerade. Det är ett absolut krav för att vara gäst hos oss, utan undantag. Din katt eller andras katter ska inte bli sjuka under tiden de vistas hos oss. Även innekatter behöver vara vaccinerade, smitta kan spridas via dina och dina besökares skor och kläder. Din katt kommer inte in i kattpensionatet innan du fått din katts vaccinationsstatus godkänd av oss, genom att mejla eller sms:a bilder på din katts vaccinationsdokument i samband med bokningen. Tänk på att det inte är din egen veterinär som bestämmer vad som är en giltig vaccinationsstatus, det är vi som avgör det och det är den statliga myndigheten Statens Veterinärmedicinska Anstalts (SVA) rekommendationer och vaccintillverkarnas råd som vi tittar på.
Vi har tillstånd att bedriva kattpensionat enligt 6 Kap. 4 § Djurskyddslagen och tar inte emot ovaccinerade katter. Läs mer om vaccinationskrav under Villkor.
Min katt är en innekatt och går aldrig ut. Måste jag vaccinera?
En innekatt har sämre immunförsvar än en utekatt och är också utsatt för smittorisker, om du själv går utomhus eller får besök av vänner, släktingar, hantverkare etc. Smitta kan föras in via dina egna eller besökares skor och kläder. Och precis som inom den mänskliga sjukvården, så kan smittoämnen förekomma vid ett vanligt veterinärbesök. Om innekatten skulle råka smita ut, vilket kan hända hur noga du än försöker förebygga rymningsrisker, så kan en ovaccinerad innekatt komma tillbaka med både kattpest och kattsnuva. Är innekatten dessutom okastrerad och en hona som löper, så kan din katt även komma hem med en kull kattungar i magen. Vill du skydda din katt och är mån om den, så ser du till att den är korrekt vaccinerad, ID-märkt med registrering av ditt namn i registren (Jordbruksverket) och dessutom kastrerad. Då minimerar du riskerna för din katt, skyddar den på bästa sätt och behöver inte oroa dig inför en eventuell vistelse på kattpensionat.
Min hankatt inte kastrerad ännu. Tar ni emot honom? Tar ni emot okastrerade honkatter?
Alla hankatter som är könsmogna ska vara kastrerade. Eftersom könsmognaden hos hankatter kan inträffa tidigt, lite olika beroende på ras, så är det viktigt att kastrera din hankatt senast vid 4-6 månaders ålder. Om din katt visar att den är könsmogen, kommer vi att kontakta dig eller din kontaktperson och kräva att din katt omgående hämtas samt debitera dig eventuella saneringskostnader. Bäst är att undvika en sådan situation, den är inte rolig vare sig för din katt, dig själv eller kattpensionatet. När det gäller okastrerade honkatter, så kan de börja löpa vid vistelse på kattpensionat, eftersom de kan stimuleras av de andra katternas dofter. Honkatter kan bli könsmogna så tidigt som vid 4-5 månaders ålder.
Vi vill att alla våra kattgäster ska vara kastrerade.
Min katt nyser och verkar lite förkyld. Min katt har diarré. Kan jag lämna katten ändå?
Absolut inte. Det är de första tecknen på kattsnuva, som är en luftburen smitta, och den smittar alla katter, även de vaccinerade. Visserligen dör inte en vaccinerad katt av kattsnuva men de kan bli ganska sjuka. Har din katt diarré och det är en smittsam variant, kan den smitta andra katter. Om du lämnar in en katt som visar sig nysa eller snora eller har diarré, så kommer vi att omgående isolera katten, kontakta dig och kräva att du omedelbart hämtar din katt. Du kan också bli ersättningsskyldig om andra katter smittas, du riskerar att få betala höga veterinärkostnader och saneringskostnader och någon återbetalning av din hyra kommer inte att ske.
Varför får jag inte följa med in i kattpensionatet när min katt checkar in?
Anledningen till att vi fortsätter med in- och utcheckningar vid grinden, är att vi under pandemiåren när vi levde med restriktioner, noterade att kattgästerna mådde mycket, mycket bättre. Det medförde en markant skillnad. De är lugnare, äter bättre, dricker mer, anpassningstiden har förkortats avsevärt och stresspåslaget har minskat betydligt. Eftersom många kattgäster under högsäsonger och lov checkat in samtidigt eller på tider i närheten av varandra, så har det tidvis befunnit sig många människor i kattpensionatet, som gått in och ut samt rört sig i lokalerna. Detta har kraftigt ökat stresspåslaget för våra kattgäster och vi kan se att detta har stor betydelse för deras mående under vistelsen hos oss. Hos oss går katternas välbefinnande alltid före människornas.
Det är första gången jag lämnar min katt på ett kattpensionat. Kommer det att gå bra?
Hur katterna reagerar är väldigt individuellt. Yngre katter har ofta lättare att vänja sig vid sin nya miljö. Katter är anpassningsbara djur. När de byter miljö, så utforskar de sina nya villkor och även inbitna utekatter brukar snabbt vänja sig vid att bo i ett rum. När katten kommer, så är rummet iordningställt och katten får vara i fred i sitt rum någon dag eller så länge det behövs för att i lugn och ro kunna vänja sig vid sina nya förutsättningar. De söker oftast sedan själva kontakt med oss. Vi använder Feliway, för att underlätta omställningen. Vi har Feliway inpluggat i väggkontakten dygnet runt för att fylla hela kattpensionatet med må-bra-feromoner.
Jag vill låta min något ängsliga katt provbo ett par dagar för att se om det går bra. Är det okej?
Vi avråder från att låta katten provbo. Är katten stressad och ängslig av miljöombytet, så tar omställningen några dagar. Kommer du då och hämtar katten innan den har acklimatiserat sig, så är risken stor att katten förknippar stressen och rädslan med kattpensionatet. Det kan göra det svårare och ta längre tid för katten att acklimatisera sig nästa gång. Dessutom är vår minsta debiterbara tid 4 dagar (3 nätter) just av denna anledning.
Vad ska jag ta med mig till kattpensionatet?
Egentligen behöver du inte ta med mer än din friska välvaccinerade katt i sin hela och rena transportbur. Allt annat har vi. Vill du ta med kattens egna saker går det bra, så länge de inte är skrymmande. Kanske en filt som luktar hemma, någon favoritleksak eller liknande. Ska din katt få medicin, så ta med doser för alla dagar samt några doser extra. Så, ta med: 1) Din katt, 2) Något som luktar hemma, favoritleksaker, 3) Om egen mat, ta med i tillräcklig mängd för hela vistelsen i små påsar, 4) Om medicin, ta med för hela vistelsen plus några doser extra. Du ska inte ta med egna mat/vattenskålar, vattenfontäner, stora fodersäckar, stora klösmöbler, möbler, madrasser, dynor, kuddar etc. Vi tillåter inte vattenfontäner pga risken för läckage och elfel. Det andra har vi antingen inte plats för eller så försvårar eller omöjliggör det vår städning och därmed vårt smittskyddsarbete.
Varför ska jag lämna min katt på ett kattpensionat i stället för att be en granne, vän eller släkting se efter katten?
Viktigt att veta är att det är lag på att katten måste få tillsyn minst två gånger per dygn. Om du lämnar din katt hemma en längre tid med en annan människa som dyker upp ett par gånger per dag för att byta vatten, ge mat och rensa lådan, så kan det finnas risk för att din katt ger sig av hemifrån för att leta rätt på sin vanliga människa. Även en innekatt kan smita ut i ett obevakat ögonblick. Din katt kan också sakna sin familj och börja protestkissa eller klösa på möbler. När din katt är hos oss är den trygg, får omvårdnad och tillsyn dygnet runt, du kan känna dig avslappnad, lita på att din katt är i trygga och kompetenta händer och njuta av din semester.
Vad skall jag tänka på när jag transporterar min katt till er?
Kattens transportbur skall vara säker. Kontrollera noga så att buren inte har dåliga dörrlås, takbyglar, dragkedjor eller andra trasiga anordningar som gör att katten skulle kunna rymma. Vi behåller alltid transportburen här under hela vistelsen av säkerhetsskäl, till exempel om vi tvingas utrymma lokalerna. Är transportburen inte rymningssäker vid sådana tillfällen eller om vi behöver ta katten till veterinär så kan vi inte garantera kattens säkerhet.
Min katt kissar / bajsar / spyr i transportburen när vi åker bil, går det att undvika?
Det finns några tips som kanske kan funka och som listas upp nedan.
- Ge inte katten kvällsmat, om ni ska åka på morgonen, alternativt ge inte frukost om ni åker senare på kvällen. Katter med njursjukdomar, diabetes etc behöver givetvis äta för att inte må dåligt men friska katter klarar sig utan mat ett halvt dygn. Att katter ständigt måste småäta är en myt. Tillgång till friskt vatten är en självklarhet.
- Planera så att katten gjort nr 1 och nr 2 innan bilfärden. Håll inne utekatten kvällen innan och kontrollera lådan under dagen.
- Köp billiga dörrmattan Borris på IKEA. Lägg den i botten av buren med gummisidan nedåt och placera ev fleecefiltar ovanpå mattan. Kanske behöver den klippas till lite för att passa. Det finns inget som katter avskyr så mycket som att halka omkring på ett ostabilt underlag, som en fleecefilt placerad på botten av en transportbur i halkig plast utgör. Att åka fram och tillbaka på detta hala kan göra vem som helst både nervös, stressad och åksjuk.
- Spraya burtaket med Feliway någon kvart innan ni åker. 5-6 rejäla pumptag räcker.
- Uppträd lugnt och bestämt. Försök behålla lugnet och inte stressa upp er själva. Katten känner lukten av er nervositet lång väg och reagerar på den.
- Har ni svårt att få in katten i transportburen; öppna gallret, ställ buren försiktigt på högkant och ”häll” ner katten i buren med bakdelen först. Håll ett stadigt tag under frambenen på katten.
- Kör lugnt, undvik gasa- och bromsasituationer, planera din körning och sätt gärna på lite klassisk pianomusik under bilfärden. Behåll lugnet.
Hur vet jag att ni har lediga rum när jag behöver?
Besök vår hemsida och klicka på Boka. Där kan du söka ledigt rum under din önskade period. Du kan också titta på vår bokningskalender. Rött är bokade dagar, grönt är lediga dagar. Är du tveksam, kontakta oss helst via mejl så hjälper vi till. Tänk på att det lång tid i förväg blir fullbokat under högsäsong; semestertider (juni, juli, augusti), jul- och nyårshelgerna, större högtider, sportlov, påsklov, höstlov etc. Boka i god tid. Du kan inte ställa dig i kö. Sker avbokningar, så annonseras dessa på vår Facebooksida och det är först till kvarn som gäller.
Hur bokar jag?
Besök vår hemsida och klicka på Boka. Där finns en bokningsfunktion, som du använder och fyller i enligt anvisningarna. Därefter får du ett meddelande att din bokningsförfrågan har tagits emot. Den hanteras, du får ett mejl om vaccinationsstatusen, vi kontrollerar den, därefter är din bokning giltig och vi skickar en bekräftelse.
Jag vill komma och titta innan jag bokar, är det bara att komma?
Nej, du kan inte bara komma hit spontant. För att undvika störningsmoment och stress för de andra katterna och för att stämma med vår tidsplanering måste besök alltid förbokas. Vi vill att ni först bokar en plats, så att det verkligen finns plats den period ni önskar. Normalt äger besök rum på vardagar, ej sena kvällar och helger.
Under högsäsongerna tar vi inte emot besök, då vi har många kattgäster, många in- och utcheckningar samt andra tjänster vi utför. Högsäsong är månaderna juni – augusti, vecka 44 (höstlov), vecka 50-03, vecka 7-9 (februarilov), en vecka före och efter påsk samt påskhelgen. Vi tar inte emot besök under en pågående pandemi, högsäsonger för andra smittsamma sjukdomar eller om vi själva är sjuka.
Var vänlig respektera att besökstider alltid är enligt överenskommelse. Kontakta oss för att boka en besökstid.
Hur gör jag om jag behöver avboka vistelsen?
Avbokning sker genom att du loggar in i din bokning på bokningssidan under ”Sök tidigare bokning här”. Du kan avboka själv senast 1 dag innan incheckningsdatum. Senare avbokningar än så sker via mejl eller sms med angivande av bokningsnummer. Avbokningstid för bokningar under både hög- och lågsäsong är tillsvidare 1 dag, dvs senast kl 24:00 dagen innan incheckningsdagen.
Vid avbokning senast angiven tid innan incheckningsdagen återfås hela betalningen. Avbokning senare än dagen innan incheckning debiteras med 50% av kostnaden, om inte du eller din katt blivit akut sjuk. Sjukdom ska kunna styrkas med läkarintyg eller veterinärintyg.
Högsäsong är månaderna juni – augusti, vecka 44 (höstlov), vecka 50-03, vecka 7-9 (februarilov), en vecka före och efter påsk samt påskhelgen.
Varför måste jag betala om jag avbokar sent när jag ändå inte ska använda rummet?
När du bokar ett rum och vi har bekräftat din bokning, så har vi ingått ett avtal. Avtalet innebär att vi kommit överens om ett rum under en viss tid hos oss. Vi kan inte erbjuda detta rum till någon annan, utan håller rummet just för dig. Det är helt omöjligt att få in en annan kattgäst i ditt rum om du avbokar sent eller uteblir. Kattpensionatet är vårt arbete och vår inkomst. Vänligen respektera vårt arbete, så som vi respekterar och ansvarar för ditt bokade rum.
Har ni inackorderingsavtal?
När du checkar in din katt skriver du under ett inackorderingsavtal med oss. Avtalet är baserat på Svenska Kennelklubbens (SKK) juristgranskade inackorderingsavtal men omskrivet för katter. Du kan se avtalet i sin helhet via denna länk (pdf).
Hur betalar jag?
Du anger dina kortuppgifter vid bokningen, swishar till vårt Swishnr 123 147 61 67 eller får en faktura via e-post. Betalning sker senast dagen innan incheckning, senast kl 12:00. Se villkor angivna under Priser. Om rummet avbokas i tid enligt avbokningsreglerna återbetalas erlagd boendekostnad. Du har beloppet på ditt konto inom 5-10 arbetsdagar. Vi accepterar alla välkända kort. Vi förbehåller oss rätten att flytta din katt till annat rum än bokat för att undvika rumsbyten etc.
Får jag någon rabatt vid längre vistelser? Har ni något stamkundsprogram?
Från och med din fjärde bokning är du Silverkund och får 10 % rabatt på boendekostnaden. Från och med din tionde bokning är du Guldkund och får 20 % rabatt på boendekostnaden. Antingen meddelar vi att du ingår i vårt stamkundsprogram eller så kontaktar du oss om detta. Vill du utnyttja din stamkundsrabatt, så anger du din personliga stamkundskod vid bokningen. Vi har tyvärr ingen möjlighet att justera detta efter det att din bokning är gjord.
Måste jag hämta och lämna på vissa dagar och tider?
Du kan inte checka in respektive ut på de stora helgdagarna, t ex jul, nyår, påsk, midsommar etc. I övrigt har vi in- och utcheckning enligt vad vi och du kommer överens om, vi brukar vara ganska flexibla. In- och utcheckningstider bokas på exakt klockslag mellan angivna tider, t ex ”17:30”. Den bokade tiden måste hållas exakt för att vår planering ska fungera och för att kattgästerna skall få en så stressfri miljö som möjligt. För kunder som bokar hämtning/lämning av katt, transfer, totalservice och andra specialtjänster kan speciella tider överenskommas.
Tänk på att passa in- och utcheckningstiden noga! Kommer du för sent vid utcheckningen respektive för tidigt vid incheckningen, så håller inte vår planering. Ibland är det en ny kattgäst som ska in i samma rum, det behövs tid för att städa rummet ordentligt mellan gästerna och för att ställa iordning det för den nya gästen. Vi tummar aldrig på städningen och det kan då bli din katt som blir sittande i sin transportbur i väntan på sitt rum. Det är ingen bra start för din katt och kan leda till att katten blir stressad och rädd. Det är inte heller tillåtet att förvara katter i bur överhuvudtaget utöver transport, veterinärbesök och utställningar.
Jag kom oplanerat hem en annan tid än den vi avtalat och tänkte hämta min katt. Det är väl okej?
Nej, det är inte okej. Ring alltid och fråga först. Kattpensionatets verksamhet är noggrant planerad, timma för timma, dag för dag, och det är inte ens säkert att vi är på plats om du kommer utan förvarning på annan tid är den vi avtalat. Vi kanske hämtar eller lämnar någon annans katt, är hos leverantörer, slutstädar ett rum som ska vara klart för incheckning så fort som möjligt, har andra in- och utcheckningar inbokade, är hos veterinären, sköter tvätten, ger en katt medicin och så vidare.
Verksamheten planeras efter de kattgäster som bor på kattpensionatet, alla in- och utcheckningar, slutstädningar, förberedelser av rum för ankommande gäster och alla andra göromål. Dessutom behöver personalen t ex äta lunch, fika, ta en dusch, byta arbetskläder, besöka toaletten eller handla varor.
Jag har problem med att ta mig till er för att lämna min katt. Kan ni hjälpa till med det?
Vi kan hämta och lämna din katt på t ex Landvetter flygplats eller hemma hos dig mot en överenskommen ersättning. Läs mer om våra tjänster, som finns som tillval när du bokar. Vi har tillstånd som djurtransportör enligt EU-förordning 1/2005 artikel 10.1.
Jag ska flyga från Landvetter flygplats och har bilen med. Kan jag parkera den billigt hos er?
Vi erbjuder totalservice där vi hämtar både din bil och din katt på Landvetter flygplats, checkar in din katt i kattpensionatet och parkerar din bil hos oss. Läs mer om våra tillvalstjänster.
Var parkerar jag min bil när jag ska lämna och hämta min katt?
Du parkerar på ledig plats framför grinden till vår gårdsplan. Skylt anvisar var. Parkering på vägen eller framför brevlådorna är inte tillåten. När du parkerat skickar du ett sms till oss, så kommer vi.
Har ni uterum till varje rum?
Ja, alla rum har trygga och rejäla uterum med trevlig och funktionell inredning. På västra sidan (rummen 1, 3, 5 och 7) har uterummen kvällssol, utsikt mot bäcken och ängarna. På den östra sidan (rummen 2, 4, 6 och 8) vetter uterummen mot ett grönområde, har morgonsol och klättrar upp för en liten bergssluttning i etage. Extrarummet rum 9 är också beläget på den östra sidan, med ingång från receptionen. Uterummen är utrustade med dubbelsluss, för säkerhets skull. De yttre slussdörrarna är alltid låsta, även när vi är på plats. Våra kattgäster har tillgång till sina uterum dygnet runt, förutom vid extremväder som t ex stormar.
Kan man boka vilket rum man vill?
Ja, under förutsättning att det önskade rummet är ledigt. Vi har rum som tar 1-3 katter och sviter som tar 1-5 katter och därför olika prisklasser – rumstyperna är Svit eller Standard. Två rum är av typen Svit, extra stora med extra stora uterum och passar bra för upp till 5 katter. De sex standardrummen är godkända för upp till 3 katter och har trevliga uterum. Vi förbehåller oss rätten att flytta din katt till ett annat rum av samma rumstyp om vi anser att det löser bokningsproblem. Läs mer om Rummen.
Hur ofta är ni hos katterna?
Vi är hos katterna flera gånger varje dag. Kattpensionatet ligger bara 20 m från vårt bostadshus, vilket gör det lätt att titta till gästerna ofta. På morgonen tänds kattpensionatet upp, katterna önskas godmorgon och tillsyn sker att allt är som det ska med kattgäster och rum. Eventuella ”olyckor” åtgärdas. Vattenskålarna diskas, friskt vatten fylls på och varje katts rum städas. Frukost serveras. Under dagen ska sedan katterna ha gos, kattlådor ska tömmas, ”olyckor” ska åtgärdas, sysslor skötas i pensionatet; tvätt, förråd fylls på, sopor slängs, övriga delar av lokalerna städas, administration ska skötas osv. Kvällen innebär samma tillsyn, städning etc som under morgonen, därefter släcks kattpensionatet ner för natten. Kattgästerna får så mycket gos och uppmärksamhet som de vill ha. När vi inte är hos katterna, så spelar vi rogivande och avslappnande musik speciellt komponerad för katter. Vi har tillsyn dygnet runt via övervakningskamera och en babyvakt, som registrerar ljud, temperatur och fukt. Övervakningskameran har även mörkerseende.
Vad händer om min katt blir sjuk när den är hos er?
I första hand söker vi samråd med kattägaren om behovet av veterinärvård. Gäller det liv eller död, så ser vi till att katten kommer under vård omedelbart. Får vi inte tag i kattägaren, så beslutar vi i samråd med veterinär om katten ska köras till veterinärklinik. Vi anlitar Lerums Djursjukhus. Alla utlägg för veterinärvård, medicin och resor betalas till oss senast vid utcheckning. När du lämnar din katt hos oss skriver du under ett inackorderingsavtal, där du också medger oss att ta del av kattens journaler. Din katt ska vara försäkrad. Du som kattägare har ett absolut ansvar för att ge Kattpensionat Egypten alla upplysningar om katten som är av betydelse för dess hälsa vid vistelsen. Kattpensionatet fritar sig från allt ansvar för sjukdom, smitta samt brand-, olycksfall- eller andra skador som katten kan ådra sig under vistelsen och som ej ersätts av ansvarsförsäkring.
Vad händer om min katt visar sig ha mask under vistelsen hos er?
Det allra viktigaste är att du själv noggrant kontrollerar så att din katt inte har mask och ser till att avmaska den om den har det, innan katten checkar in hos oss. Skulle det mot all förmodan visa sig att din katt har mask efter det att den checkat in, så kommer vi att avmaska den. Vi debiterar 250 kr för merarbetet samt den medicinkostnad det medför.
Hur gör ni med fästingar?
Eftersom kattgästerna har tillgång till uterummen dygnet runt så kan det hända att de får någon fästing. Vi försöker ta bort dem när vi upptäcker dem men tar inget ansvar för om din katt drabbas av fästingar hos oss. Vi rekommenderar att du behandlar din katt med Frontline eller liknande några dagar innan vistelsen.
Min katt har lång päls som ofta blir tovig. Fixar ni det?
Ja, vi kan hjälpa till med detta. Tjänsterna kloklippning, tovutredning och rakning utförs av Qamilla Carlsson, anställd av oss samt innehavare av Qamillas Katt & Hund. Förutsättningen är att detta kan utföras utan att din katt behöver sedering. Behöver din katt vanlig pälsvård och ska vistas länge hos oss, så skickar du med din katts egna pälsvårdsverktyg, så borstar och kammar vi din katt. Om din katt inte tillåter att en främmande människa sköter detta, så låter vi bli för att inte stressa upp din katt i onödan.
Min katt är lite ängslig och gillar inte andra katter. Blir det värre på kattpensionatet?
Det beror på. De allra flesta kattgäster är stressade första gången. Det kan innebära att din katt inte dricker, äter eller går på lådan det första dygnet (omställningstiden). Vi håller kollen och går det över två dygn utan att din katt dricker eller går på lådan, så söker vi råd hos vår veterinär. Om din katt är mycket ängslig och tar lite längre tid på sig att anpassa sig, så kan det hända att din katt går ned lite i vikt under vistelsen. Vid upprepade vistelser går det oftast snabbare för din katt att anpassa sig. Du som kattägare har ett absolut ansvar för att ge Kattpensionat Egypten alla upplysningar om katten som är av betydelse för dess hälsa vid vistelsen
Vad är det jag godkänner när jag kryssar i rutan ”Jag godkänner publicering av bilder på Facebook”?
Det du godkänner är att vi publicerar bilder av din katt samt kattens namn på vår Facebooksida. Inget annat publiceras – inga andra uppgifter om vem som äger katten eller uppgifter som avslöjar vem ägaren är, var katten bor eller liknande publiceras.
Om du ger ditt tillstånd till publicering på Facebook, så kan du också följa din katts vistelse hos oss i bilder. Vi har tyvärr ingen tidsmässig möjlighet att separat hantera bilder av din katt för att t ex MMS:a, mejla eller liknande till dig.
Vad ska jag tänka på när jag tittar på bilder av min katt på er Facebooksida?
Vårt tips är att du kan gilla vår Facebooksida, som är offentlig och kan ses av vem som helst, och gilla bilder av din katt men tänka dig för om du kommenterar på ett sådant sätt att det framgår att du äger katten. Visst är risken inte så stor men det kan finnas ljusskygga individer på Facebook som letar efter tecken på att någon inte är hemma, söker upp adressen med hjälp av namn, så att inbrott kan planeras. Men att gilla bilder av din katt och kommentera rent allmänt t ex ”Vacker katt” och liknande är troligen riskfritt.
Tänk också på att kontrollera dina sekretessinställningar på din egen Facebookprofil, så att du är medveten om vilka som kan se dina inlägg, bilder etc.
Serverar ni mat på kattpensionatet och kostar det extra?
Kvalitetstorrmaten Applaws med 80 % kötthalt, helt spannmålsfritt och även fritt från GMO (genmodifierade ingredienser) ingår alltid. Då och då serverar vi mjukmat, särskilt om vi ser att din katt dricker dåligt.Du kan ta med din egen mat till katten om du vill det men glöm inte att ta med i tillräcklig mängd för hela vistelsen. En del katter har känsliga magar och behöver då få sin vanliga mat för att inte drabbas av magproblem. Tar du med eget foder sker ingen reducering av hyran.
BARF:ar du din katt? Inga problem, vi har både frys och kyl för förvaring av den färskmat du i så fall tar med till din katt.
Min katt äter specialmat, ska jag ta med det?
Självklart tar du med egen mat om din katt behöver det. Glöm inte att ta med mat i tillräcklig mängd för hela vistelsen. Berätta också hur maten ska serveras, så att din katt får sin mat på det sätt den är van vid.
Ta inte med stora fodersäckar (över 2 kg), utan lämna i så fall mindre förpackningar eller portionsvis.
Min katt behöver äta medicin varje dag. Kan ni ge den det?
Ja, vi ger medicin varje dag om katten behöver det men katten får inte ha någon sjukdom som kan smitta, t ex någon virussjukdom. Viktigt är att ni har en metod ni använder som gör att katten utan stress eller kamp får i sig medicinen och att ni ger oss noggranna instruktioner för hur det ska gå till, genom att fylla i vårt medicinformulär i samband med bokningen. Medicingivning kostar extra om den är komplicerad t ex består av flera mediciner eller är livsnödvändig. Okomplicerad medicingivning som inhalator eller enstaka medicin kostar inget extra. Vi förbehåller oss rätten att neka ta emot för många medicinerande katter.
Min katt har diabetes. Tar ni emot den?
Från och med den 1 september 2021 tar vi inte längre emot katter med diabetes. Anledningen är att stresspåslaget en kattpensionatsvistelse innebär för en katt med diabetes påverkar blodsockret och gör doseringen svårinställd. Blodsockerprov som behöver tas medför ytterligare stress för katten. Sammantaget anser vi att en katt med diabetes mår bäst av att vara hemma och istället få omvårdnad och tillsyn av en utbildad och erfaren kattvakt som besöker kattens hem minst två gånger om dagen.
Varför kostar det extra när ni ger min katt viss medicin?
Det är ett stort ansvar att se till att din katt får sin många gånger livsviktiga medicin. Katten är inte alltid samarbetsvillig när en främmande människa ska ge den sin medicin. Det kan innebära särskilda svårigheter. Om medicinen skall ges på exakta tider, så måste alla rutiner runt om planeras in efter det. Det innebär merarbete och påverkar hela verksamheten i kattpensionatet. Dessutom måste vi vara extra uppmärksamma på din katts beteende, så att din katt inte uppvisar symtom på eventuella biverkningar eller andra symtom som kanske behöver veterinärkontakt. För varje medicinerande katt för vi noggranna anteckningar om varje gång medicin ges, eventuella iakttagelser m m och du får med medicinlistan när din katt checkar ut.