Vi älskar katter

Det kommer du att märka när du lämnar din katt i tryggt förvar hos oss. Vi kommer att ta hand om din katt som om den vore vår egen. Vi bor på Bäckedals Gård i byn Egypten strax utanför Hällingsjö. Kattpensionatet, som stod färdigt i december 2013, ligger bara 20 meter från vårt eget bostadshus.

Vi erbjuder ljusa fräscha kattrum med trevlig inredning och stora trygga uterum, bra mat med det lilla extra, dagliga omvårdnads- och kelstunder samt uppsikt över din katts hälsotillstånd.

Jag som är ansvarig för driften av vårt kattpensionat heter Annika Brage. Min man Björn är också engagerad i kattpensionatets arbetsuppgifter som den kattälskare han är. Vi har en busig Huskattsflicka i färgen blåsköldpadd med vitt som heter Nala.

Vi har inte bara katt utan även hund; en Petit Basset Griffon Vendéen vid namn Doris, en blandrashane som heter Rambo, en Chihuahua Långhårshane vid namn Molle och en Chihuahua Korthårstik som heter Acki.

Annika

Annika har haft en mängd olika slags djur under sin uppväxt och i vuxen ålder; allt från katter, möss, ciklider, undulater, parakiter och stora kakaduor till vandrande pinnar.

Hon har också haft uppdrag i fyra år, 2007-2010, som styrelseledamot i Gymnasiestyrelsen i Västra Götaland, bl a som ansvarig i inriktningsrådet för Djurvård. Gymnasiestyrelsen ledde under dessa år arbetet för sju naturbruksgymnasier; Dingle, Nuntorp, Strömma, Svenljunga, Sötåsen, Sparresäter och Uddetorp samt Biologiska Yrkeshögskolan i Skara.

Annika har tidigare varit anställd i Göteborgs Stad i olika förvaltningar och i olika befattningar främst inom socialtjänsten, de sista åren som chef. Sedan 2011 arbetar Annika hemifrån med kattpensionatet, webbdesign, onlineutbildningar inom ekonomi och juridik och som konsult.

Annika har också examen från PawPeds PawAcademy, kurs G1 samt fortbildar sig kontinuerligt. Specialintresset är kattens näringslära, dvs vilken mat katten mår bäst av att äta.

Björn

Björn har växt upp med hund i familjen och skaffade i vuxen ålder en New Foundlandshund samt hade flera katter.

Han har inte arbetat med djur tidigare, däremot 33 år inom juridikens område. Björn är kattpensionatets egen allfixare, kattchaufför och städare. Förutom det agerar han oftast Santa Cat varje jul och bjuder kattgästerna på julbuffé.

Det är också många foton på våra kattgäster i den ”skäggige mannens” famn som förgyller vår Facebooksida.

Björn sköter även kattpensionatets tvätt och är en fena på att plocka katthår ur tvättmaskinens filter. Det är Björn som tömmer rummen efter gästerna, diskar alla skålar, leksaker och kattlådor på diskmaskinens 70°-program, tvättar alla textilier i minst 60°, städar rummen, desinficerar övrig inredning, väggar och golv. Därefter förbereder han rummen inför nya gäster samt checkar in och ut dem.

Utbildningar

PawPeds PawAcademy kurs G1
April – Juni 2014
Anatomi, en introduktion
Beteende
Grundläggande information om mat och näringsbehov
Innekatt – utekatt
Hur hittar man rätt uppfödare
Raskatt – huskatt
Lagar och regler när man köper katt
Köpeavtal
Säker kattmiljö
Förgiftning
Sand och sandlådor
Kastrering
Hälsokontroller
Vaccinationer
Den gamla katten
Parasiter
Vanliga sjukdomar och hälsoproblem
Hälsoprogram
Kattraser
Kattfärger
Utställningar
Avel

Kattproblem – Susanne Hellman Holmström
Juni 2015
Katters beteendebehov och etologi
Doftkommunikation
Stress hos katt
Smittspridning och sjukdomslära
Problemkatter och problemkattägare
Raskunskap
Djurskyddslagstiftningen

Föreläsningar
November 2016
The importance of early life experience – David Appleby
Feline aggression – David Appleby
Breeding Genetically Healthy Cats – Lorraine Shelton
The cat with vomiting and diarrhea – Rebecca Berg

November 2017
Tandsjukdomar hos katt – Lena Myrenius

April 2018
Diabetes Mellitus hos hund och katt – Heidi Nilsen och Anna Gabrielsson

Maj 2018
Den perfekta kattägaren – Susanne Hellman Holmström
Inälvsparasiter – Bayer Animal Health

Oktober 2018
Den åldrande hundens och kattens sjukdomar – Mathias Björndal

Annika är också webbdesigner: www.wannabeweb.se
Kattpensionat Egypten ingår i Egypten Service AB.

Qamilla Carlsson – Qamillas Katt & Hund, ID-hundsekipage samt Rävlanda Djurhjälp

När vi är lediga ersätts vi av vår medarbetare Qamilla Carlsson. Hon har arbetat med djurvård sedan 2009, i början med hunddagis och katthem. Genom åren sedan dess har hon tränat hundar privat i stresshantering och vardagslydnad samt arbetat med hemlösa katter för och tillsammans med föreningar. Qamilla har idag en egen verksamhet – Qamillas Katt & Hund.

I sitt ideella arbete med Rävlanda Djurhjälp har hon tagit hand om många svårt sjuka och/eller skygga katter och flaskmatat moderlösa kattungar, tills de varit redo att adopteras till nya hem. Hon är dessutom med sin hund Tino utbildat ID-hundsekipage och kan erbjuda kattfällor, chipmärkning och chipavläsning.

Qamilla har också en gedigen utbildning i kattens biologi och etologi, kattens kommunikation, djurvälfärd, djurskydd och stress, miljöberikning och inlärning, kattproblem och problemkatter, kattsjukvård samt raskunskap via företaget Djurrelationer, etolog.se, medlemmar i Sveriges Akademiska etologer.