Vi älskar katter

Det kommer du att märka när du lämnar din katt i tryggt förvar hos oss. Vi kommer att ta hand om din katt som om den vore vår egen. Vi bor på Bäckedals Gård i byn Egypten strax utanför Hällingsjö. Kattpensionatet, som stod färdigt i december 2013, ligger bara 20 meter från vårt eget bostadshus.

Vi erbjuder lyxigt fräscha kattrum med trevlig inredning och stora trygga uterum, bra mat med det lilla extra, dagliga omvårdnads- och kelstunder samt uppsikt över din katts hälsotillstånd.

Jag som är ansvarig för driften av vårt kattpensionat heter Annika Brage. Min man Björn Henberg är också engagerad i kattpensionatets arbetsuppgifter som den kattälskare han är. Vi har tre katter; en äkta bondkatt från Ubbhult som heter Viggo, en kunglig Abessinier vid namn Verner, och Nala, en busig Huskattsflicka.

Vi har inte bara katter utan även två Chihuahuatikar som heter Tindra & Duffy, en Petit Basset Griffon Vendéen vid namn Doris och en kastrerad blandrashane Prazsky Krysarik/Chihuahua som heter Rambo.

Annika Brage

Annika har haft en mängd olika slags djur under sin uppväxt och i vuxen ålder; allt från katter, möss, ciklider, undulater, parakiter och stora kakaduor till vandrande pinnar.

Hon har också haft uppdrag i fyra år, 2007-2010, som styrelseledamot i Gymnasiestyrelsen i Västra Götaland, bl a som ansvarig i inriktningsrådet för Djurvård. Gymnasiestyrelsen ledde under dessa år arbetet för sju naturbruksgymnasier; Dingle, Nuntorp, Strömma, Svenljunga, Sötåsen, Sparresäter och Uddetorp samt Biologiska Yrkeshögskolan i Skara.

Annika har tidigare varit anställd i Göteborgs Stad i olika förvaltningar främst inom socialtjänsten, de sista åren som chef. Sedan 2011 arbetar Annika hemifrån med kattpensionatet, webbdesign, onlineutbildningar, konsult och som familjehem.

Annika har också examen från PawPeds PawAcademy, kurs G1 samt fortbildar sig kontinuerligt. Specialintresset är kattens näringslära, dvs vilken mat katten mår bäst av att äta.

 

 

Annika Brage

Utbildningar

PawPeds PawAcademy kurs G1
April – Juni 2014
Anatomi, en introduktion
Beteende
Grundläggande information om mat och näringsbehov
Innekatt – utekatt
Hur hittar man rätt uppfödare
Raskatt – huskatt
Lagar och regler när man köper katt
Köpeavtal
Säker kattmiljö
Förgiftning
Sand och sandlådor
Kastrering
Hälsokontroller
Vaccinationer
Den gamla katten
Parasiter
Vanliga sjukdomar och hälsoproblem
Hälsoprogram
Kattraser
Kattfärger
Utställningar
Avel

Kattproblem – Susanne Hellman Holmström
Juni 2015
Katters beteendebehov och etologi
Doftkommunikation
Stress hos katt
Smittspridning och sjukdomslära
Problemkatter och problemkattägare
Raskunskap
Djurskyddslagstiftningen

Föreläsningar
November 2016
The importance of early life experience – David Appleby
Feline aggression – David Appleby
Breeding Genetically Healthy Cats – Lorraine Shelton
The cat with vomiting and diarrhea – Rebecca Berg

November 2017
Tandsjukdomar hos katt – Lena Myrenius

April 2018
Diabetes Mellitus hos hund och katt – Heidi Nilsen och Anna Gabrielsson

Maj 2018
Den perfekta kattägaren – Susanne Hellman Holmström
Inälvsparasiter – Bayer Animal Health

Oktober 2018
Den åldrande hundens och kattens sjukdomar – Mathias Björndal

 

Björn Henberg

Annika är också webbdesigner: www.wannabeweb.se
Kattpensionat Egypten ingår i Egypten Service AB.

När vi är lediga ersätts vi av vår medarbetare Qamilla Carlsson. Hon har arbetat med djurvård sedan 2009, i början med hunddagis och katthem. Genom åren sedan dess har hon tränat hundar privat i stresshantering och vardagslydnad samt arbetat med hemlösa katter för och tillsammans med föreningar. Qamilla har idag egen verksamhet – Qamillas Katt & Hund.

I sitt ideella arbete har hon tagit hand om många svårt sjuka och/eller skygga katter och flaskmatat moderlösa kattungar, tills de varit redo att adopteras till nya hem. 

Qamilla har också en gedigen utbildning i kattens biologi och etologi, kattens kommunikation, djurvälfärd, djurskydd och stress, miljöberikning och inlärning, kattproblem och problemkatter, kattsjukvård samt raskunskap via företaget Djurrelationer, etolog.se, medlemmar i Sveriges Akademiska etologer.

 

Qamilla Carlsson