Studiebesök i Frankrike

Förutom de föreläsningar och utbildningar vi fortbildar oss med, så gör vi ibland studiebesök hos kattverksamheter i andra länder. Allt för att få inspiration, knyta kontakter och fylla på vår kunskap. Tidigare har vi besökt bland annat två olika kattpensionat i Tjeckien 2015, en kattverksamhet i Denver, USA 2016 och ett kattpensionat i Danmark 2018. I år 2023 gick turen till södra Frankrike, närmare bestämt Béziers.

Vi besökte det stora kattpensionatet Les chats de Louise, som drivs av paret François och Sophie, en varm tisdag den 12 september. Det var trevligt och intressant att få se och ta del av verksamheten och att få utbyta erfarenheter med kollegor i ett annat land inom den Europeiska gemenskapen. 

Kattpensionatet har 50 platser ”rum”, där varje plats består av en innätad del av en stuga med luftkonditionering och ett eget uterum ca 15-30 kvm stort. I uterummen finns plattformar i olika nivåer, klös- och klättermöjligheter, kattoalett, träd, buskar, blommor och marken är täckt av jord och växtmaterial. Mat och vatten serveras i stugan, där också mjuka bekväma liggplatser erbjuds. Givetvis är det klimat som råder i denna del av Frankrike en grund för hur kattpensionatet är konstruerat.

Pensionatet har 4 anställda på heltid, alla med olika ansvarsområden, och under högsäsong arbetar 7-8 anställda i verksamheten. Utrymmen och byggnader är förråd, personalutrymmen med dusch och toalett, omvårdnadsrum, butik och allt är videoövervakat. Priserna är jämförbara eller högre än de vi har i Sverige.

Kraven på vaccineringar liknar dem vi har i Sverige, förutom att även vaccination mot rabies krävs. Det är rent, snyggt och välordnat i pensionatet och Les chats de Louise har toppbetyg, bland annat på sin Facebooksida: https://www.facebook.com/leschatsdelouise/reviews.

Mer information om Hotel Les chat de Louise kan fås via deras hemsida:
https://www.leschatsdelouise.fr/

och Facebooksida:
https://www.facebook.com/leschatsdelouise

Un grand merci pour votre hospitalité, François !