Månadens Profil – Oktober 2015

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Lilla huskattspojken Ozzy är den allra sötaste huskattspojke i gladaste rödtabby med vitt och med en piggt social personlighet. Han är född den 3 maj 2015 och blir alltså alldeles strax 6 månader ung. Vi föll pladask för lilla Ozzy.

Ozzy väntade på oss varje morgon. Han kunde inte komma ut fort nog, för att leta efter äventyr inne i lokalerna. Och det fann han. Ett spö som dinglade från nätdörrarna, en mus med pingla i leksakskorgen eller en kran med rinnande vatten. Allt roade och det märktes. En pingisboll som rullades i slussen utanför Ozzys uterum var populärt men också att gå runt i slussen och spana på kattgästgrannarna. Även inomhus gick Ozzy runt och sökte kontakt med grannarna. Mer eller mindre framgångsrikt, får väl sägas. Ibland blev han avfräst, ibland nyfiket betittad. Ozzy var glad vilket som.

Maten smakade bra, tyckte Ozzy, och var väldigt gärna med när den skulle läggas upp i skålen. En liten provsmakning direkt på köksbänken ville Ozzy gärna ha. Och det fick han, förstås. Det gick inte att säga nej till Ozzy, han var så söt så alla hjärtan smälte direkt.

I uterummet lekte Ozzy akrobat, trapetsartist eller bara satt och spanade. Han sprang in och ut genom kattluckan, så att gardinkappan fladdrade. Fort skulle det gå, det hoppades, klättrades, skuttades och klängdes. Nätväggarna var roliga, de kunde man klättra på och sedan göra äventyrliga hopp både hit och dit. Ibland måste man blunda lite men Ozzy klarade alltid biffen, smidig som han är.

Det blev väldigt tomt när Ozzy hade checkat ut. Med sitt söta utseende, sin pigga nyfikna blick och sin vänligt sociala personlighet så märktes det väldigt tydligt att han inte fanns kvar på hotellet. Vi hoppas få återse denna vackra kattpojke.