Månadens Profil – November 2015

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Huskatterna Tösen och Murre är månadens profiler, båda är katter som verkligen fastnar i både minne och hjärta. De har gästat oss några gånger och det är alltid lika roligt att få rå om dem en tid. De är syskon och födda i augusti 2014. Båda i de klassiska färgerna svart med vitt och med vackert ljusgröna ögon. Murre har till och med en liten marsipanrosa fläck på sin söta lilla nos.

 
Tösen är ett litet kvicksilver, toksöt, tokrolig men även en liten spinnande kelmaskin. Här går det fort i svängarna. Det gäller att hänga med på alla hennes små hyss och påhitt både högt och lågt. Oavsett hennes fart och fläkt, så är Tösen en oerhört positiv och harmonisk liten kattflicka. Hon vill vara med överallt. Undersöka allt. Leka med allt. Hälsa på alla. Och smaka på all god mat hon serveras.

 
När jag umgås med Tösen sprider sig alltid en lycklig känsla i kroppen. Det är så gott att vara med henne, hon personifierar (eller kanske kattifierar?) det underbara i att ha en katt som familjemedlem. Murre också, förstås.

 
Murre är en lite större, mer stillsam och tänkande kattpojke men även han kan få ett kattryck ibland och fara runt som en tosing. Kela är jättegott, tycker Murre. Mat är också jättegott, tycker han. Och att få vara ute i uterummet är väldigt kul.

 
Ibland tycker Murre att Tösen tar sig lite för stora friheter och försöker tillrättavisa henne på ett milt sätt, sett ur katters perspektiv. Men för det mesta är de två såta vänner och leker många spännande kattlekar tillsammans. Jaga musen. Brottas. Spana på mystiska saker. Bada tass i vattenskålen. Försöka få människan som serverar maten på kattpensionatet att snubbla. Och allt annat pigga och lekfulla katter kan hitta på. Murre är en harmonisk och trygg liten kille, en sån där katt som man bara faller pladask för.

 
Murre och Tösen tillsammans är ett riktigt radarpar, ett sådant där kattpar som sprider glädje, kärlek och lycka omkring sig. Jag är lyckligt lottad, som får träffa dem då och då. Det tackar jag för.