Månadens Profil – Mars 2016

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Underbara Huskattsflickan Lissie i silvergrått får bli Månadens Profil i mars. Denna kvicka tös, som föddes 2015 och fyller 1 år den 23 Maj, älskar att vara högt som lågt. Det går i blixtfart när hon rör sig och den som står i vägen får skylla sig själv. Det visslar kring öronen när hon susar förbi.

Lissie är ännu en av de där katterna, som är så mycket katt och inte mer. Hon förenar de allra ljuvaste kattegenskaper, utan att olater finns med. Kelig till tusen, lekfull och så positiv, det kan inte bli bättre. Helt enkelt en rejäl katt.

Helst ville Lissie vara med heeela tiden. Varje morgon satt hon precis innanför sin rumsdörr och väntade på sin tur. Och den var etta i ordningen! Hennes rum städas först av alla, vi går i en viss ordning för att det ska bli mer förutsägbart för kattgästerna, och det visste hon om. Det var nästan så att hon hjälpte till att öppna dörren från insidan, så fort ville hon komma ut. Men hon hann alltid med att stryka sig mot benen på oss. När hon var ute så skulle allt undersökas. Allt. Noga. Länge. Så många dofter, tyckte Lissie, och skulle lukta på dem alla.

Köket är en favorit, upp på diskbänken och gärna rinnande vatten från kranen. Jättekul, tyckte Lissie, även om hon inte drack vattnet. Men hon var fascinerad ändå. Leka med spön och springa i slussgången utomhus var också väldans kul för Lissie. Och att vara i uterummet för att spana. Hon sökte kontakt med granngästerna men de var inte så intresserade av social samvaro så där lite på avstånd. Tråkigt, tyckte Lissie, som aldrig tröttnade på att söka kontakt trots obefintligt gensvar.

Kela är också gott men bara så länge Lissie ville. Inte så länge som man som människa kan önska sig men tillräckligt länge för Lissie. Då spann hon och njöt fullt ut. Hon nästan snodde sig runt handen för att fiska ut så mycket gos som möjligt. Det var väldigt lätt att smeka hennes lena päls och så luktade hon så gott.

Lissies ungdomligt fartiga charm och söta utseende gör att man faller helt pladask för henne och bara vill ha mer. Mer Lissie till alla!