Månadens Profil – Juni 2016

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Finurliga Nisse, en mycket underhållande Maine Coon-kille, är Månadens Profil i Juni 2016. Nisse är född 21 Juni 2006 och har en underbar päls i färgen Blåtabby. Hans bärnstensfärgade ögon betraktar omvärlden nyfiket, alltid redo för vad som är på gång.

Nisse är en riktig liten lurifax. Och en intelligent sådan. Rutiner och andra regelbundna göromål lär han sig fort och det gäller att vara alert så att inte Nisse drar nytta av eventuella luckor. Nisse vill till exempel gärna vara ute i kattpensionatet så mycket som möjligt. När vi då vill att han ska gå in på sitt rum igen, så kan han vara som bortflugen. En gång hittade vi honom liggandes platt under den väggfasta skåpsektionen i receptionen. Där låg han, tryckt mot golvet, tätt mot väggen, tyst som en mus och väntade ut oss. Hans lysande ögon plirade mot oss när vi upptäckte honom och jag kunde riktigt höra vad han tänkte. “Attans, avslöjad igen!”. Nisse ger oss alltid många glada skratt när vi får förmånen att ha honom som gäst.

Mest av allt tycker Nisse om att vara i uterummet. Där sitter han på den högsta plattformen, spanar av omgivningarna och terrängen efter spännande ting. Grannarna är ett intressant spanobjekt för Nisse. Han berättar gärna för dem när han tycker att de bör gå in igen, sitta på ett annat ställe, inte gå för nära nätväggen eller uppför sig på något annat i Nisses ögon icke godtagbart sätt. Då annonserar Nisse med sin ljudligt kvittrande stämma och ibland någon väsning sin mening, basta! Grannarna tycker säkert inte att det är så roligt men vi har svårt att låta bli att storskratta åt hans iver att uppfostra omvärlden. Och oss.

Nisse är även en mjuk kille, som gillar att kela och gosa. När han vill. Om han hinner. Nisse har ofta bråttom till något annat lockande event, som vi inte ens har förstått. Hans drivkraft är riktad framåt, aldrig bakåt. Det bor en riktig entreprenör i Nisses kropp. Men ibland ger han sig hän och då får vi ynnesten att höra hans mullrande spinnande. En liten stund och vi är tacksamma över varje liten stund med Nisse.

Nyfiket nosiga Nisse är en kär gäst och vi håller oss alerta när vi i akt och mening försöker göra hans vistelse hos oss både säker och trevlig. När Nisse är nöjd, så är vi nöjda. Hans personlighet etsar sig fast i sinnet och denna charmiga Maine Coon-kille får oss att falla pladask. Gång på gång.