Månadens Profil – Juli 2014

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Den första månadens profilgäst får bli Rabarber. En vanlig huskatt, svart med vita tecken och med ljust gröna ögon. Född 1999, en aktningsvärd ålder på 15 år. Rabarber gör inte så mycket väsen av sig i början. Man märker honom knappt. En försiktig och blid herre, som betraktar omvärlden genom milt gröna ögon. Men när tiden går, så upptäcker man att han har en mycket tilldragande personlighet. Rabarber är en kille som vinner i längden. Han pratar med tyst stämma, rör sig stillsamt och han ser dig verkligen.

Rabarber tycker om att ligga i gömstället, under filten eller så drar han ut filten på golvet. Han tycker om att slaska med vattenskålen men inte så att det blir blött överallt. Helst dricker han vatten ur kökskranen. Han sköter sin låda exemplariskt och äter allt man serverar. Rabarber är en riktig kelgris och vill gosa länge. Han spinner högt och buffar med huvudet så att man inte ska missa att han minsann vill bli kelad med.

Rastgården tycker Rabarber om. Där sitter han och spanar på naturen. Men helst vill han gå runt i kattpensionatet och undersöka allt. Med kelpauser, förstås. Han lunkar runt, pratar tyst för sig själv, spinner, buffar lite, stryker sig mot benen och verkar trivas alldeles ypperligt. Ibland lägger han sig på golvet under skrivbordet i receptionen och tänker en stund. Tittar man på honom, så reser han sig genast upp och ska ”prata” lite. Han följer gärna efter och tittar på när sysslor utförs. Ibland går han in i sitt rum igen, kommer på att han nog inte är riktigt färdig med sina lokalrundor än och går ut ur rummet.

Han är inte så intresserad av de andra kattgästerna. Visst går han fram till någon dörr och nosar lite men någon interaktion är det inte fråga om. Bara ett torrt konstaterande av att det finns grannar. Däremot kommunicerar han gärna med människor och kommer när man ropar på honom. Rabarber själv är som sagt tystlåten men har en vänlig stämma man gärna lyssnar på.

Rabarber är en underbar äldre kattherre, som med sitt intagande väsen, tystlåtna stämma, milda ögon och stillsamma vanor får människor att smälta.