Månadens Profil – Februari 2016

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Artemis var enligt den grekiska mytologin jaktens gudinna. Och vilken namn passar inte bättre på en kattflicka än just detta namn? Vår gäst Artemis är månadens profil och vi hoppas givetvis att ni ska dyrka henne lika mycket som vi gör.

Artemis är en mycket vacker huskattsflicka, född 15 maj 2013, har en skimrande sköldpaddsfärgad päls med lite, lite vitt och lysande gulgröna ögon. Denna livliga, harmoniska och nyfikna katttjej är en huskatt när den är som allra bäst – bara så mycket katt. Utan olater, inga konstigheter eller fräsiga stunder. En kompis i vått och torrt, en katt att lita på och en katt som gärna gosar när du vill gosa. Helst mer.

Hon är mycket intresserad av att ta del i kattpensionatets inre liv. Varje morgon satt hon troget och väntade på att dörren till hennes svit skulle öppnas. så att hon fick komma ut. Då sprang hon raka vägen ut i receptionen, hoppade upp på printern och lapade räkvatten. Alltså vatten ur akvariet med de japanska sötvattensräkorna. God smak på den tösen! 😉 Fast räkorna uppskattade det nog inte lika mycket.

I övrigt ville hon vara med så mycket som möjligt. I köket, i katthallen och det mest spännande var när hon, snabb som en reptil, lyckades smita in i förrådet. Vilken lycka! Det tog en ansenlig tid att få ut henne därifrån. Mot hennes vilja. Lika gärna satt hon och spanade i uterummet eller småjamade med grannkatterna. Eller låg stilla i famnen och spann högljutt med slutna ögon när hon fick en rejäl kelomgång. Hur som helst, allt gjorde hon med en positiv attityd och den smittade verkligen av sig.

Artemis är en underbar katt, hon bär sitt namn med heder och vi längtar redan efter att hon ska komma tillbaka!