Månadens Profil – Februari 2015

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Ja, vad ska man säga om Kurt, Kurre och Nisse? Tre överväldigande och underbara kattkillar i samma familj med helt olika personligheter – var och en ljuvlig på sitt sätt. Det är alltid ett nöje att ha dessa tre herrar på besök.

Kurt
En bossig liten herre född 2006 med svart päls och pigga gula ögon. Han vill gärna vara med överallt och säga vad han tycker om t ex andra kattgäster. Om dem tycker han oftast inte. Men ibland glänser han till och låter bli att väsa. Kurt är ordningsvakt för Kurre och Nisse, han vill gärna korrigera dem om de uppträder på ett, enligt Kurts åsikt, opassande sätt. Då berättar Kurt gärna för dem att de har fel. Och att han har rätt. Kurt gillar däremot när kattpensionatsinnehavaren ägnar sig åt honom. Gärna med en matskål fylld med läckerheter i handen. Då får man se upp så att man inte snubblar på Kurt, när han med lysande ögon ivrigt snor runt mellan benen. Kel går också hem. Då sluter Kurt ögonen och ägnar sig helhjärtat åt stundens njutning. Kurt kan verka lite fräsig i början men är en riktig kelgris i längden.

Kurre
En mjuk och mysig kille född 2006 med lång vacker svartvit päls och gulgröna ögon med lite bruna fläckar i. Kurre håller noggrant koll på vad som händer i kattpensionatet, var t ex människan befinner sig och letar efter alla tillfällen att få vara nära. Lite lustigt lurig ibland, när han försöker gömma sig på olika ställen för att slippa gå tillbaka in i sitt rum igen. Kurre tycker också om mat och kel. Och lek. Han är en okomplicerad katt och lätt att tycka om. När man ägnar sig åt Kurre, så blir han så överlycklig att han nästan vänder ut och in på sig själv. Han älskar att kela och vill gärna åla runt på golvet och få massiva keldoser. Då trivs han och det visar han tydligt. När man umgås med Kurre kommer man på sig själv med att hela tiden småle. Kurre har en mild och vänlig personlighet, som gör att man tycker om honom direkt.

Nisse
En stor och ståtlig pojke född 2007 med en lång maffig päls i brunt, svart och vitt och med vackra gröna ögon. Nisse kan verka lite fjär men kommer man honom in på livet, så kan han släppa loss ordentligt. Nisse tycker om att iaktta både andra katter och människor. Han håller sig lite på avstånd, precis som att han är blyg men egentligen är han bara mer försiktig. Nisse har stor integritet. Han faller inte i farstun för vem som helst. Nej, man måste förtjäna Nisses gunst och när man väl har fått den, så söker han upp dig för att du ska kunna ge honom det kel han innerst inne vill ha och längtar efter. Då kan han slänga sig ner på mattan för att åla runt framför dig och påkalla din uppmärksamhet. Nisse har en lite avvaktande och iakttagande personlighet men när han släpper på den kan man inte annat än tycka väldigt mycket om honom.

Alla tre har en stor och varm plats i mitt hjärta och det är alltid med förväntan jag ser fram emot att få låna dessa härliga killar och få rå om dem ett tag.