Månadens Profil – December 2015

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Månadens Profil i december 2015 är inte bara en katt, utan tre. Signe, Siri och Allis är tre underbara kattflickor – Signe är en sköldpaddsfärgad Brittiskt Korthår-Europé född 2006, Siri en blåmaskad Siames född 2008 och Allis en smäcker Seychellois född 2013. Tre olika tjejer som lever tillsammans.

Den bossiga i gänget är definitivt Signe. Hon styr och ställer men är gosig som få, i alla fall mot människor. Signe gillar vatten och att vara nära, helst så nära ansiktet som möjligt. Hon slickar gärna hotellpersonalens hår och då är det luggen hon siktar in sig på, under högljutt spinnande. Vatten är också fascinerande, både att dricka, plaska i och som grund för olika intressanta vatteninstallationer. Förutom att Signe också är gosig, så vill hon gärna bestämma vad Siri och Allis ska göra. Och vara. Och uppföra sig. En gång hittades Signe högst upp på vitrinskåpet med kattsamlingen och än idag vet vi inte hur hon tog sig upp dit. Hon såg dock väldigt nöjd ut.

Siri är en försiktig flicka med lysande blå ögon och väldigt tajt med Allis. Siri tar gärna promenader i hotellet och ser nyfiket på vad de andra gästerna sysslar med i sina rum. Men aldrig att Siri fräser på någon annan katt, hon iakttar lugnt vad som händer runt omkring. Hon gosar gärna med hotellets personal och kan till och med tänka sig att sitta i knät. En liten stund. Sedan vill hon vidare, så att hon inte missar vad som händer i andra delar av pensionatet.

Att dela liggplats med Siri är Allis noga med. Hon ligger tätt tryckt mot Siri och tittar nyfiket fram. Allis är väldigt lågmäld, försiktig och mycket uppmärksam. Hon söker inte självmant gos men visar med sitt kroppsspråk att det nog skulle vara helt underbart att få en rejäl dos uppmärksamhet med kelmöjligheter. Hon säger inte mycket men desto mer genom kroppen. När Allis lägger huvudet på sned och tittar på dig med sina underbart vackra blå ögon, så kapitulerar man totalt. Hon är smäcker som en panter och rör sig oerhört mjukt. Hon liksom flyter fram.

Alla tre har ett specialintresse. Inredning. Det är alltid lika spännande att öppna dörren till deras rum på morgonen och upptäcka på vilket sätt de har möblerat om. Filtar kan arrangeras om på många olika spännande sätt och varför ska egentligen vattenskålen stå där den står? Nä, den flyttar vi till andra sidan rummet, samtidigt som vi drar runt kattlådorna på deras små mattor. Textilier kan arrangeras om på många olika mer eller mindre smakfulla sätt, tjejerna har nog prövat de flesta. Inklusive nedstoppade i vattenskålen, där också de små leksakerna kan få utgöra dekorativa element, behagfullt guppande på vattenytan. En vattenyta som ibland pryder golvet. De har gett oss många glada skratt, när vi på morgonen ser dagens inredningstrend. Tre olika katter, tre olika personligheter, tre olika utseenden men helt underbart fantastiska alla tre.

Tack för alla era fantasifulla inredningstips för kattrum och tack för att jag får nöjet att träffa er då och då!