Månadens Profil – Augusti 2016

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Birmaflickorna Ronja och Maja, dubbla små gosiga bomullstussar, två år unga! Båda är födda den 19 Maj 2014, ett sådant lyckodatum det måste ha varit!

Roligare, fluffigare och gulligare kattflickor får man leta efter. Länge. Trygga, harmoniska men ändå med en liten äventyrlig ådra hos var och en. De ger oss många glada skratt, breda leenden och gosiga stunder, varje dag de är gäster hos oss.

Ronja har en vacker chokladbrun mask med himmelsblå ögon och är den mer sansade typen, hon slänger sig inte i din famn direkt. Nej, först måste hon utröna om du är värd det. Kanske. Hon funderar och analyserar, iakttar dig och efter ett par dagar så bestämmer hon sig för om hon kan och vill ägna dig sin uppmärksamhet. Och vilken uppmärksamhet! Det gullas och gosas och hon slänger sig ned framför dina fötter, för att du verkligen ska se vilken underbar kattflicka hon är. Du får 100 % gosig Birma och det är ljuvligt!

Maja, som är bruntabbymaskad med lika himmelsblå ögon, är lite mer lättflörtad. Hon är nyfiken, vill inspektera allt som finns runt henne och hon ääälskar att gosa. Hon slänger sig ned framför fötterna på alla möjliga och omöjliga ställen. “Titta, jag vill ha gos”, säger hela hennes väsen. Maja vill gärna sitta i knät, gosa och spinna. Hon buffar med sitt ansikte mot ditt, blundar och njuter. Att bli nosgosad av Maja är en upplevelse, en oerhört trevlig händelse. Några kärleksbett kan det också bli, om hon är riktigt på gång. Men aldrig hårda.

Ronja och Maja är sådana där katter så att man, fast det är förbjudet, har lust att säga till deras ägare att: “Vadå? Vi har inga Birmor här, ingen Ronja och ingen Maja. Du måste ha checkat in dem på ett annat kattpensionat?”. För att sedan smuggla hem dem och bara njuta av deras förtrollande personligheter och skönhet. Tack för att vi får låna dessa härliga kattflickor då och då!