Månadens Profil – Augusti 2014

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Det finns bara en Gizmo. En härligt fartig La Perm-kille med pigga gröna ögon, lockiga morrhår och en skönt raggig sträv päls. Man gosar med Gizmo på hans villkor. Då njuter han men bara korta stunder. Sedan är det full fart igen. Allt ska undersökas. Alla förändringar ska studeras noggrant. För Gizmo vill ha koll. Järnkoll. Det är Gizmo som håller ordning i kattpensionatet. Varje morgon och varje kväll ska alla kattrummen besökas, för att utifrån inspekteras så att gästen innanför nätdörren är densamma som förra gången. Vår egen lilla nattvakt.

Gizmo vill också vara med överallt. Helst hela tiden. På morgonen när jag kommer ner till kattpensionatet för att ta itu med förmiddagssysslorna, så kan jag vara säker på att Gizmo sitter precis innanför sin rumsdörr, spanar efter mig och väntar på att bli utsläppt. Och det berättar han gärna med hög röst, så att jag inte ska missa honom. Så fort jag öppnar dörren så springer Gizmo som en pil ut ur rummet och startar sin inspektionsrunda. Det är knappt man hinner hälsa på honom. Han är minutiöst noggrann och missar ingenting.

Leka tycker Gizmo om. En liten stund. Sedan vill han springa runt igen. Han leker gärna med min lilla Pomeranianflicka Grynet. Han tycker väldigt mycket om rastgården också. Där kan han spana på andra kattgäster som är ute i sina rastgårdar. Helst vill han vara i slussen, så att han kan gå från dörr till dörr och se vad de andra kattgästerna gör. Det tycker Gizmo är väldigt intressant. De andra kattgästerna tar emot intresset på olika sätt. Allt från ett nyfiket och vänligt nosande genom nätet till kraftfulla väsanden och fräsanden. Gizmo väser och fräser aldrig på någon annan kattgäst. Han studerar nyfiket den andra kattgästen och söker sedan kontakt. Gizmo är mycket vänlig och vill nog allra helst ha fri tillgång till alla andra kattgästers rum och rastgårdar.

En så vänlig, intresserad och social katt måste man bara älska. Gizmo inbjuder till det, genom sin charmerande personlighet. Jag är så glad att Gizmo är en stamgäst, han är så trevlig att ha omkring sig, så jag saknar honom alltid när han inte är här.