Viktigt meddelande till våra kunder

UPPDATERING 2020-06-04

Från och med den 13 juni bedöms symtomfria människor kunna resa inom Sverige. Det meddelade regeringen under en pressträff på torsdagen.


Som du redan vet, så sker inga utlandsresor längre. Myndigheterna avråder dessutom från alla onödiga resor inom Sverige och troligen kommer reserestriktionerna att gälla även under sommaren och hösten. Den här pandemin riskerar att bli långvarig och vi måste alla bidra till att minska smittspridningen. Coronaviruset är ingen vanliga influensa, det är en i princip outforskad virussjukdom som kan ge svåra symtom, vara livshotande och leda till döden. Vi måste alla hjälpa till.

Detta gör att vi behöver fundera på hur vi ska bedriva vår verksamhet nu och framöver. En verksamhet som numera mest består av tomma lokaler i långa perioder, ytterst få bokningar, om ens några bokningar alls, och någon strögäst. Kattpensionatet stängs ned helt i perioder. Vi har vidtagit åtgärder för att inte sprida smittan. 

Enstaka rapporter tyder på att viruset kan överföras från människa till katt under vissa omständigheter. En katt smittad av Coronaviruset utgör en lika stor smittorisk som till exempel ytor infekterade med viruset och som en människa kan komma i kontakt med. Rekommendationen är att man vid kontakt med husdjur, till exempel katt, följer normala hygienrutiner. Handtvätt med tvål och vatten eller handsprit innan och efter kontakt med katten är en bra grund och extra viktigt i samband med sjukdom.

Vi spritar redan händerna mellan varje katt och rum men som en extra försiktighetsåtgärd så kommer vi att minimera fysisk kontakt med din katt under vistelsen. Katten kommer inte heller att få röra sig i lokalerna utanför sitt rum. 

In- och utcheckning sker utomhus. Du kontaktar oss när du parkerat utanför våra grindar, så kommer vi och hämtar eller lämnar katten i sin transportbur. Lösa katter med till exempel sele tillåts inte, katten ska befinna sig i en stängd, hel och ren transportbur. Ska katten hämtas och lämnas i hemmet gäller samma regler. Överlämnandet sker utomhus med katten i sin stängda transportbur.

Katten får inte ha med sig några leksaker, filtar, kuddar eller andra tillbehör under vistelsen. Givetvis går det bra att ha mjuka underlag i transportburen. Om din katt har specialfoder, skickar du med den i en max 2 kilos påse eller portionerat efter antal vistelsedagar och gärna någon extra dag. Eventuell medicin skickas med som vanligt, tillsammans med instruktioner för dosering etc.

Vi vill be dig som har bokat framöver, och som funderar på / är tvungna att / måste avboka, gör slag i saken och avbokar så fort som möjligt. Vänta inte, är du snäll. Genom att göra detta underlättar du för oss och hjälper oss att planera. Vi bjuder på avbokningsavgiften, förstås. De få som redan har betalat bokningen gör vi särskilda överenskommelser med.

Skicka ett mejl till:
info@kattpensionategypten.se, så är det klart.

Tack på förhand för din förståelse!