Månadens Profil – September 2015

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Rara men ack så försiktiga Zimba är månadens profil. Denna vackert cremeröda tigrérade kattherre är född 2003 och fick som hemlös flytta in hos sin lika rara och kärleksfulla ägare. De två har bara varandra och det är en stor kärlek mellan dem.

Zimba hade aldrig bott på kattpensionat förut och det var en omvälvande upplevelse för honom. Det tog lite tid innan han vande sig och eftersom Zimba har en stor integritet, så gällde det att tyda hans kroppsspråk och signaler för att undvika att väcka hans rädsla. När han väl hade installerat sig, så flöt han snabbt in i rutinerna och tog gärna emot både gos och kel.

Med känslig mage var han också noga med maten. Eller snarare, vi var väldigt noga med maten, så att Zimba skulle må så bra som möjligt. Han kunde bara äta blötmat av vissa sorter och lät sig väl smaka när maten serverades.

Zimba älskade att sitta i sitt uterum och spana på allt och alla. I vilket väder som helst. När jag gjorde sista kvällskollen med ficklampan och det regnade, så var det alltid Zimbas ögon som ensamma lyste nyfiket i mörkret.

Han hade väldigt vackra cremeröda färger. Svansen hölls alltid rak och upprätt med en liten krok längst ut. Nyfiket undersökte han allt men han ville inte gärna gå in igen. Då blev han sur. Mycket lock och pock blev det och jag brukade alltid låta Zimba promenera runt i kattpensionatet sist av alla, för jag visste att det skulle dröja att få in honom igen. Men sista veckan lossnade det och han förstod att vad han förväntades göra när promenaden var slut.

En härlig kille med stor integritet, lite tufsig päls i underbara färger och fantastiskt stora lysande ljust blågula ögon. En riktig personlighet.