Månadens Profil – September 2014

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Trazzel är en sån där kattkille som modershjärtat verkligen ömmar för. Han är lite osäker, försiktig och trevande när det gäller kelkontakter. Han både vill och inte vill. Nyss förlorade han sin mamma, som han bott ihop sedan han föddes, och nu ska han klara sig ensam. Det märks att han saknar henne, att något fattas. När hon var med som gäst tillsammans med Trazzel, så hade han ett helt annat beteende; säkrare och lite mer avståndstagande.

Trazzel är kolsvart med gula ögon och en riktigt vacker katt. Len blank päls och ett härligt uttryck. Han tycker om att leka och då lyser ögonen på honom. Även i leksituationerna är han lite osäker men hans lekfulla sinne tar ut sin rätt. Bäst tycker han om att vara i rastgården, ligga på den högst belägna hyllan och spana ut över omgivningarna. Han är väldigt nyfiken på grannarna och följer noggrant deras förehavanden. Ibland hoppar han ner på golvet för att kunna se dem bättre och då kan det komma en liten väsning men mest för formens skull.

Mat tycker Trazzel om och han äter det mesta. I övrigt är han väldigt lätt att sköta om, en härligt okomplicerad kattkille. Han tycker om att promenera runt inne i kattpensionatet och undersöker nyfiket och försiktigt allt han kommer åt. Sitta i knät gillar han inte riktigt, han vill ha full kontroll och kommer när han själv tycker att det är lämpligt. Och då kan han fullständigt explodera av kelighet. Buffar, spinner och myser av beröringen. Han följer intresserat med i skötseln av kattpensionatet och vill gärna vara med och titta vad man gör. I lagom portioner.

Trazzel är 9 år gammal men väldigt ung i sinnet. Man misstar sig lätt på hans ålder och tror att han är mycket yngre än vad han är. Han är faktiskt en senior, om man ska vara noga.

Vackra osäkra Trazzel är en kattkille som verkligen fastnar i minnet och i hjärtat. Hans trevande kontaktförsök trots blygheten och responsen när de besvaras är hjärtevärmande och gör att man smälter totalt inombords.