Månadens Profil – Oktober 2014

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Mysiga Molly, bara 4 månader gammal, är månadens profil i oktober. Som med alla kattungar är det full fart, från morgon till kväll. Det gäller att vara påhittig för att Molly ska få den stimulans och den aktivitet hon behöver. Molly underlättar givetvis detta arbete – allt kan man leka med! Pälsmöss, bollar, tunnlar, spön, vippor, papperstussar, mitt långa hår och en hel del annat som egentligen inte är ämnade som kattleksaker… 😉

Kela tycker Molly om, då njuter hon och spinner för fulla muggar. Hon är en fantastiskt social liten flicka och man blir glad bara av att se henne. Molly pratar högt genom att pipa, precis som en liten pipleksak. Ljudet är så gulligt så att man bara måste reagera på det med kel, lek och annat som Molly gillar. Helst vill jag stoppa henne under tröjan och bära med henne överallt, även utanför kattpensionatet men det får jag vackert låta bli. Så hon hjälper mig att sköta kattpensionatet i stället. Varje gång.

Mat tycker Molly också om, särskilt den kokta kycklingen med t ex kycklinglever. Då vet hon inte hur fort hon kan få tag i läckerbitarna. Det gäller att se upp när matskålen ska transporteras från köket till Mollys rum. Hon snor lyckligt runt mellan benen så att jag är farligt nära att snubbla. Små tomtesteg är det som gäller.

Kattlådan sköter hon perfekt och ser till att täcka alla lämningar med höga berg av kattsand. Molly tillhör kategorin ”grävare” när det gäller kattlådebeteende men jag får nog införa en ny kategori för Molly – ”bergbyggare”.

Molly tycker om att vara i rastgården men särskilt mycket tycker hon om att släppas ut i slussgången utanför den. Där springer hon efter sin älskade pingisboll och spanar ut över ängarna. Mycket spännande, tycker Molly. När hon bärs in i rastgården igen, så piper hon och protesterar. Men jag kan ju tyvärr inte vara tillsammans med Molly dygnet runt, även om jag skulle vilja.

Hennes svarta blanka päls, smidiga kropp och söta ansikte med sina intensiva gulgröna ögon sammanfattas i denna vackra lilla kattflicka, tillsammans med hennes tilltalande personlighet. Positiv, glad, nyfiken, lekfull och alldeles, alldeles underbar! Jag tror jag behåller henne! 😉