Månadens Profil – November 2014

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Blyga lilla Lisa, en ljuvlig kattfröken i svartsköldpadd & vitt är november månads profil. Lisa miste för en tid sedan sin kompis Elton, som var ett år yngre än henne själv. Lisa är hela 12 år gammal men både känns och ser yngre ut. Hennes vackra gröna ögon och lilla marsipannos tillsammans med hennes näpna ansikte gör att man faller pladask för henne.

Som en mycket försiktig liten huskatt, så verkar Lisa både timid och tillbakadragen. Men ack vad man bedrar sig. Bakom den något oansenliga fasaden, så döljer sig en bestämd flicka som gärna gosar länge. Och har leksinnet kvar, minsann. Hon säger inte mycket men ”pratar” gärna bort en stund när hon har lust. Lisa har en blid och vänlig stämma, som ger uttryck för hennes mycket behagliga personlighet.

Lisa är mycket matglad och har en liten rondör men då gäller det att hjälpa henne på traven, så att hon håller formen. Hon tycker om all slags mat och matskålarna är alltid tomma vid morgonrundan. Då håller Lisa noggrant koll på var matskålen finns och följer med till köket för att se till att den fylls, både till frukost och till kvällsmat.

Visst vistas hon ibland i rastgården men ligger lika gärna på fönsterbrädans mjuka filt och följer intresserat vad som händer i kattpensionatet. Hon tar gärna promenader i lokalerna och undersöker varje liten detalj. När hon passerar granngästernas rum stannar hon gärna och tar en liten extra stund på sig. Gillar hon inte det hon ser, så kan det komma en liten väsning men inte så ofta.

På morgonen sitter Lisa och väntar innanför sin rumsdörr och försöker med försiktiga läten påkalla uppmärksamhet. Och det får hon, givetvis. Det är svårt att inte låta Lisa få som hon vill, när hon så vänligt ber om det. Förutom extra mat, förstås.

Denna underbara kattfröken i sina härliga färger och med sitt milda uttryck kan få vem som helst att älska katter men särskilt henne. Mycket.