Månadens Profil – Mars 2015

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Det finns en katt som verkligen utmärkte sig under sin vistelse hos mig och som gör att jag kommer att minnas honom länge. Det är Birk, en stolt Norsk Skogkatt född 2012 med en päls i nästan metalliskt grått och med ögon melerade i grönt och gult . Det speciella med Birk är att han ser dig, alltså verkligen ser dig. Det gör att hans fina personlighet träder fram så tydligt.

Birk höll noga reda på var jag var och vad jag gjorde. Han kom direkt när jag ropade på honom. Och pratade med mig, länge och noga. Denna smidiga vackra kille ville gärna både leka, kela och delta i alla sysslor. Han gick runt med mig i kattpensionatet, gjorde sina avstickare men kom snabbt tillbaka för att se var jag fanns.

Just att han var så social gjorde att jag pratade med honom som en vän. Det fascinerande var att han alltid svarade. På kattspråk, förstås, men jag inbillade mig ändå att han förstod allt vad jag sade.

Birk är en sån där katt, som gör att jag varje gång jag umgicks med honom, kommer ihåg den rena och oförfalskade glädjen över att ha en katt som en trogen vän och en kär familjemedlem.