Månadens Profil – Juni 2015

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

En stor röd huskattskille som heter Frasse och är född 2012 är månadens profil i juni. Och han är verkligen stor! Hos oss går han under namnet ”The Red Giant” och Frasse är en kille som verkligen fastnar i både minne och hjärta.

Frasse är nämligen inte bara stor fysiskt, han har också en oerhört vänlig och tilltalande personlighet, som gör att man bara faller handlöst för honom. En stor röd sockerbit med en mild men uppfordrande stämma och stora nyfikna ögon i sitt söta ansikte kan göra vilken människa som helst till kattälskare.

När Frasse såg mig kom han alltid direkt, satte sig innanför sin rumsdörr och började sina övertalningsförsök för att få mig att uppmärksamma honom först. Dessa underbara ögon, den milda stämman och hans keligt krumbuktande kropp gjorde att han många gånger fick vad han ville. Och då var han så nöjd, så nöjd. Först fick benen en kelomgång, sedan sökte han mina ögon för att övertala mig att ge honom en rejäl keldos. Det var inte så svårt, kan jag säga. Inte med denna fantastiskt mjuka päls som Frasse är utrustad med. Så härligt att gräva in händerna ordentligt i den och gå loss med alla kelmetoder som existerar. Då slängde han sig ner på golvet och lät mig förstå att jag var det bästa som någonsin hade hänt honom. Åtminstone så länge jag gosade med honom.

Denna rejäla, vackra och underbara kattkille får gärna stanna så länge han vill men jag förstår ju att hans ägare gärna vill ha hem honom emellanåt. 😉