Månadens Profil – Juli 2016

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Två katter, två personligheter, två fantastiska katter – får vi presentera Tuss & Brum! Båda är Huskatter men olika både i temperament och utseende. Flickan Tuss är född 2010, en rejäl madam i svart med vitt och lysande gula ögon. Pojken Brum född 2011 är lite mindre framträdande rent fysiskt sett men med en stor personlighet och i klassisk svartbruntabby med vitt och pigga grönmelerade ögon.

Tuss älskar mat. Nej, hon dyrkar mat. Det är inte lätt för en vacker kattflicka att hålla sig slank då, det förstår ju vem som helst. När det vankas mat, så kan Tuss dansa tango, cykla baklänges eller sticka raggsockor för att visa sin uppskattning. När maten serverats, så ägnar Tuss sin fulla uppmärksamhet åt läckerheterna i skålen. Tills de är slut. Då uppsöker hon serveringspersonalen och ber artigt om påfyllning. När hon väl förstår att restaurangen stängt och inte öppnar förrän vid nästa serveringstillfälle, så återgår hon till sin favoritsysselsättning – att spana i uterummet. Efter en rejäl dos gos, förstås. Att väsa lite lagom irriterat på grannarna kan också pigga upp, tycker Tuss.

Brum tycker också om mat men han har andra intressen också. Spana i uterummet förstås men också att gosa, leka, gymnastisera, hoppa, springa, nosa runt, klättra, sprida lite kattsand här och där, inspektera vad grannarna har för sig, ta emot lite lagom irriterade väsningar från Tuss, reta Tuss, reta Tuss lite till eller helt enkelt ta en liten siesta. Brum har en positiv och nyfiken själ, vilket avspeglas i hans förhållningssätt till omvärlden: – Vad händer? Händer det något så vill jag vara där! Eller så vill jag få det att hända!

När Tuss och Brum checkar in på hotellet, så höjs den glada stämningen rejält. De har båda ett gediget gott självförtroende, anpassar sig till rutinerna i rekordfart och tar den plats de anser att de förtjänar. Och den är stor. Vi i hotellpersonalen kan bara kapitulera inför dessa underbara, gosiga och stimulerande stamgäster och ge den service de vill ha, kan få och behöver. Förutom utökade restaurangtider till Tuss, förstås.