Månadens Profil – Januari 2016

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Raringarna Humle & Malte är månadens profiler. Två Huskatter, två personligheter, två underbart gosiga katter med stor integritet. Humle är tjejen i klassiskt bruntabby & vitt (eller är hon sköldpaddsfärgad?), gula ögon, nos som en engelsk lakritskonfekt, född 2008 och med sjuttioelva rävar bakom varje öra. Malte är killen i vackert vitt & svart, gröngula ögon med rosa marsipannos, född 2010 och som tycker det är väldigt skönt att ligga och spana ute, alldeles för sig själv.

Humle är nyfiken, pigg och alert så det förslår. Alla vrår som tänkas kan har hon undersökt noggrant. Gärna flera gånger. Igen och igen och igen. Hon kan ju ha missat någon trevlig detalj någonstans. Öppnas en dörr, så är hon där. Aha, ett skåp öppnas, där måste hon in. En annan kattgäst rör sig i rummet intill, då måste hon kolla vad det är. På vägen till nya spännande utrymmen och händelser att vara med om, så stannar hon gärna till för en rejäl dos gos. Men inte så länge att hon missar målet. Nej, vidare ska hon och det kvickt. Annars kan ju möjligheterna försvinna. Humle är snäll som få och låter sig glatt hanteras av människor. En liten stund, sedan vill hon ner på golvet igen, för att direkt pila iväg till nästa intressanta ställe.

Malte däremot är den lugna, coola och sävliga typen. Han har valt ut sin favoritplats och den är inte belägen inomhus. Nej, på uterummets högsta hylla ska det vara. Där ligger han på sitt fårskinn och filosoferar dagen lång. Människorna är nådigt välkomna dit för att förse honom med gosiga kelstunder och godbitar. Bär man in honom i hotellrummet, så tar det tre röda sekunder för honom att gå ut igen. Nej, ingen ska bestämma var han ska vara. Malte bestämmer och därmed basta. Leka? Näää, int ja int. Malte måste vara en norrländsk katt, alla tecken tyder på att han har äkta norrländskt blod i ådrorna och när han jamar hörs bestämt en välkänd dialekt skymta fram.

De två är varandras raka motsatser och kompletterar varandra på ett ypperligt sätt. Samtidigt är de lika – två rejäla vanliga okomplicerade gosiga Huskatter. Som är precis som man föreställer sig att en riktig katt ska vara. Två olika personligheter, två olika temperament men med samma vänliga inställning till livet, universum och allting. Som yttrar sig på olika sätt. Alla sätt är bra utom de dåliga, brukar man säga. Här finns inga olater, inga fräsanden, inga morranden – bara en positiv attityd (nåja, Malte tar sin tid på sig att bli övertygad) och snabb anpassningsförmåga (för Humle går det fort minsann).

Humle & Malte, jag kapitulerar för er stora charm och lyckönskar era människor som får leva tillsammans med er!