Månadens Profil – April 2016

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Den här Månadens Profil är en kattflicka som verkligen utmärker sig. Dels för sin stora skönhet och sin tilldragande personlighet men också för sitt något omväxlande humör. Vackra Betty, en Ragdollflicka född 2013, startade upp sin vistelse hos oss med att bestämt markera att ”hit men inte längre”. Hon iakttog oss lugnt på avstånd och lade sin energi på att utforska omgivningarna, snarare än människorna. I början ville hon inte låta sig röras, visade tydligt att det här med kattpensionat var lite under hennes värdighet och ve den som försökte närma sig henne.

Men denna ljuva tös lugnade ned sig ganska snart och beter sig nu som om hon ägde stället. Och oss. Ivrigt pockande på uppmärksamhet med både kropp, ögon och stämma, så smälter vi direkt. Denna maffiga katt med sin yvigt stora päls och de stora blå ögonen. Ja, man kan inte motstå henne. Inte för någon längre stund i alla fall. Och vi tror att hon vet om det. 😉

Betty tycker om när vi skämmer bort henne. Och det gör vi. Särskilt gillar hon de små svarta påsarna med mjukmat, som vi ger henne då och då. Tar vi fram en sådan påse och prasslar lite med den, så visar hon med hela sitt väsen att ”ge mig, fort”. Hon kan både cykla baklänges, vika origami och dansa balett för att få tillgång till denna delikatess. Åtminstone vad vi tror, vi har aldrig sett det men med Betty vet man aldrig. När matskålen är fylld med läckerheterna och skall serveras, så krumbuktar hon sig så till den milda grad, att vi får balansera rejält för att komma fram till hennes rum, utan att snubbla på henne. Allt under högljutt spinnande.

Som den världsvana katt Betty är, så rör hon sig hemtamt i alla delar av hotellet. Sitt rum, uterummet, katthallen, receptionen – ja, allt är hennes domäner. När hon spatserar fram med svansen högt i skyn och med en elegant böj på svanstippen, så äger hon hela panget.

Vi kan bara beundra denna fantastiska personlighet och göra allt för att uppfylla hennes minsta önskan. Yes, miss Betty. Right away, miss Betty. Of course, miss Betty.