Månadens Profil – April 2015

publicerad i Allmänt, Kattpensionatet, Nyheter

Två fina killar, Felix & Frazze, olika och i olika åldrar men lika underbara båda två, är April månads profiler.

Felix
En riktigt maffig äldre gentleman, född 2000, med lite krämpor men med ett underbart lynne och en fantastiskt tjock päls. Det spelar liksom ingen roll när jag ägnar mig sig åt Felix, han är lika tacksamt vänlig oavsett. Som alla gamla gubbar så grymtar och muttrar han en hel del. Det känns så genuint hemtrevligt att höra. Felix stora intresse är mat och när maten serveras. Några njutningar får man ju ägna sig åt på äldre dagar och kan en varierad och frestande meny locka Felix att må bra, så får det vara så. Felix njuter av kel och gos och det allra bästa är när både kel och mat kombineras. Då grymtar han nöjt, borrar ner ansiktet i läckerheterna och trycker sin kropp mot mina ben så att jag bara smälter. Felix intar en särskild plats i mitt hjärta, det måste jag erkänna. En stor katt att älska – mycket.

Frazze
En robust, kvick och vänlig kille, född 2010, smidig med en glänsande svart päls och en lekfull men ändå försiktig personlighet. Frazze iakttar mig vänligt, spinner som ett tröskverk och krumbuktar sig under de efterlängtade smekningarna. Hans nyfiket pigga ögon följer allt som händer och om det händer så vill Frazze vara där. Nyfiken och vänlig. När han får kel vet han inte till sig. Han vill liksom vara överallt. Och allra helst vill han följa mig som en skugga, vara där jag är och gärna så nära som möjligt. Visst är han lite försiktig i sin personlighet och kan ibland verka lite fjär men han är en riktig kelgris. Frazze äter gärna det som serveras och har ett milt överseende med Felix förmåga att tränga sig före till matskålarna. Tålmodigt väntar han på sin tur och tar gärna en stor dos kel under tiden. En underbar kattkille med en mjukt tilldragande personlighet som vinner mitt hjärta.